Werkwijze

Hoe verstuur ik mijn vingerafdruk?

De vingerafdruk die u graag door ons in het sieraad gelaserd wil hebben mag op de productpagina uploaden. We zouden graag een zo duidelijk mogelijke foto willen ontvangen. Het liefst een foto die gemaakt is met uw smartphone.

De originele afdruk wordt niet door ons bewaard. Alleen onze geretoucheerde tekening die hoort bij uw opdracht wordt bewaard. Iedere opdracht krijgt een unieke code. Wanneer u aangeeft van die zelfde tekening nog een afdruk te wensen kunt u die code doorgeven en kunnen we ‘m daar altijd op terug vinden. De code staat op uw garantie certificaat die u ontvangt samen met uw sieraad. We adviseren om het garantiecertificaat goed te bewaren.


Assieraden vullen

Enkele sieraden uit onze collectie worden gevuld met een trechtertje. Met het bijgeleverde trechtertje kan het sieraad met schroefmechaniek op eenvoudige wijze worden gevuld. Uiteraard kunnen wij dit voor u respectvol uitvoeren. Alle sieraden waarvan de as met  hars wordt afgedicht zullen door ons gevuld worden.


Hars afwerking

De asresten worden met een speciale hars gemengd waardoor een glanzende doorzichtige afwerking ontstaat. Er kan ook nog gekozen worden voor een speciale harskleur. Bij het product ziet u een kleurenkaart van de beschikbare harskleuren. Het verleden heeft aangetoond dat deze afwerking uitermate geschikt is om dagelijks gedragen te worden.


Vingerafdrukken / Was-afdruk

Deze worden gegoten volgens de “verloren was methode”. Dit houdt in dat de afdruk “verloren” gaat tijdens het gieten. Als er meerdere sieraden gemaakt dienen te worden moet eerst een matrijs of mal gemaakt worden. Van deze matrijs kan vervolgens iedere gewenste hoeveelheid afdrukken gegoten worden in zilver, goud of witgoud.

Wij adviseren te allen tijde minimaal 2 afdrukken te maken. Eentje kan naar ons verstuurd worden voor het vervaardigen/afwerken en de andere houdt u achter de hand uit voorzorg.

Dubbelzijdige vingerafdruk
Bij het gebruik van was is het ook mogelijk een dubbelzijdige afdruk te maken. U legt het wasbolletje op uw vinger en vervolgens drukt u de vinger van de vinger van uw dierbare er op. Hierdoor wordt de verbondenheid van deze twee personen voor eeuwig vastgelegd in het sieraad. Wij brengen geen extra kosten in rekening voor het gieten van dubbelzijdige afdrukken.


Vingerafdrukken / Inkt of Digitale Scan

Inkt of digitale afdrukken worden door middel van onze speciale lasers op het materiaal aangebracht.

Dit materiaal kan messing, staal, zilver of goud zijn. In principe is ieder vlak op een metaal geschikt om een afdruk (vinger-, voet-, hand-, symbool of tekst) te laseren. Is het te laseren vlak klein dan nemen wij het meest karakteristieke deel. U dient er rekening mee te houden dat wij exact de aangeleverde afdruk dupliceren, dus ook de eventueel aanwezige oneffenheden.

Aanleveren van deze afdrukken bij voorkeur via een foto met uw smartphone maken en naar ons sturen. Op deze manier krijgen wij de best mogelijke resolutie.


Tekst Gravures

Allerlei soorten lasergravures kunnen in de sieraden gelaserd worden. Denk bijvoorbeeld aan het eigen handschrift van uw dierbare, voetafdruk of handafdrukje van uw pasgeboren baby, handtekening van uw ouder of het pootafdrukje van uw huisdier.

Mocht u speciale wensen hebben, dan horen we het natuurlijk graag.


Moedermelk

Het kunnen geven van borstvoeding is iets zeer bijzonders tussen moeder en kind. Het afsluiten van zo’n periode kan symbolisch verwerkt worden in een sieraad. De melk wordt in een sieraad verwerkt door middel van onze speciale hars. De melk hoeft niet ingevroren aangeleverd te worden. Ook hoeven we maar een kleine hoeveelheid te hebben.

Pin It on Pinterest

Share This